فهرست مطالب
مجله پایش
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 48، فروردین و اردیبهشت 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/02/20
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 135مطالعات، تاثیر معنی دار محیط برکیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را نشان داده اند. یکی از عوامل محیطی مهم محل سکونت است. مطالعه حاضر جهت برآورد کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی نوع دو در ایران و به تفکیک استان انجام گردید. در این مطالعه، داده های حاصل از مصاحبه چهره به چهره 3918 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 نمونه گیری شده به روش تصادفی خوشه ایاز سراسر کشور در سال 1385 تحلیل شدند. کیفیت زندگی بر اساس مقیاس EQ-5D به تفکیک استان برآورد گردیده، و از روش های توصیفی و خوشه بندی آماری برای تحلیل داده ها استفاده شد. مقایسه مقادیر میانگین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت نشان داد بیماران دیابتی نوع دو در استان های قم، سمنان و گیلان به ترتیب بالاترین سطح کیفیت زندگی و در استان های کرمان، اردبیل و یزد پایین ترین سطح کیفیت زندگی را داشته اند. میانگین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت استان های مختلف کشور اختلاف معنادار داشت. یافته های مطالعه موید تفاوت معنادار استان های کشور از نظر میانگین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران دیابتی بود. بر اساس نتایج مطالعه تلاش در جهت شناسایی علل تفاوت کیفیت زندگی بیماران دیابتی کشور شایسته مطالعات بیشتر است.
کلیدواژگان: دیابت نوع دو، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، ایران -
صفحه 143یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی و تغذیه سالمندان مقیم در خانه های سالمندی، دوری از کانون خانواده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه سالمندان مقیم در خانه های سالمندی و ارتباط آن با برخی بیماری های مزمن صورت گرفته است. در این مطالعه مقطعی تعداد 199 نفرسالمند60 ساله و بالاتر با روش سرشماری از سالمندان مقیم در خانه های سالمندی استان مرکزی انتخاب و وارد پژوهش شدند. با استفاده از اندازه گیری نمایه های تن سنجی، پرسشنامه (Mini Nutritional Assessment (MNA وضعیت تغذیه مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت امتیاز کلی وضعیت تغذیه محاسبه و ارتباط آن با برخی عوامل زمینه ای موجود در سالمندان با استفاده از آزمون کای اسکوئر و تحلیل رگرسیون لجستیک و از طریق نرم افزار sspss14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از کل نمونه های مورد بررسی 19/6 درصد مبتلا به سوء تغذیه، 53/3 درصد در خطرسوء تغذیه و تنها 27/1 درصد آنان از وضعیت تغذیه خوب برخوردار بودند. همچنین 77/ 2 درصد از مبتلایان به سوء تغذیه دارای 1تا 3 بیماری مزمن جسمی یا محدودکننده بودند. نتایج نشان داد که بین تعداد اختلالات زمینه ای با وضعیت تغذیه سالمندان ارتباط معنی دار وجود داشت (0/001>P). ضرورت توجه بیشتر مسئولین خانه های سالمندی به نیازهای تغذیه ای سالمندان و آموزش های همگانی ترویج فرهنگ نگهداری از سالمندان در کانون خانواده از موارد بسیار مهم و اساسی است.
کلیدواژگان: سالمندی، تغذیه، خانه های سالمندی، بیماری های مزمن، سوء تغذیه -
صفحه 151نقش اجرای مداخلات در مورد تغذیه مانند مکیدن غیرتغذیه ای در طی گاواژ، در بهبود عملکرد تغذیه ای و کسب مهارتهای لازم برای تغذیه دهانی نوزادان نارس مشخص شده، اما نتایج ضد و نقیضی در زمینه تاثیر این مداخلات بر وزن گیری این نوزادان منتشر گردیده است. در یک کارآزمایی بالینی دو سوکور تعداد 64 نوزاد نارس به طور تصادفی در گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. مادران در گروه آزمون، سه بار در روز (ابتدای صبح، ظهر و بعد از ظهر) هر بار در ده دقیقه اول گاواژ، تحریک دهانی با پستانک را برای نوزاد انجام می دادند. نوزادان گروه کنترل مراقبت های روتین بخش را دریافت می کردند. جهت کاهش اثر مداخله گر حضور مادر در گروه آزمون، مادران گروه کنترل نیز در زمان گاواژ کنار نوزاد قرار می گرفتند. در 2 گروه، وزن نوزاد بدون پوشش، به طور روزانه در ابتدای شیفت صبح و قبل از تغذیه نوزاد، توسط یک فرد آموزش دیده، اندازه گیری می شد. علی رغم مشابهت در میزان کالری دریافتی در گروه ها، افزایش وزن روزانه نوزادان در گروه آزمون به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (10.9 گرم افزایش وزن در گروه آزمون، در مقابل 3.2 گرم کاهش وزن در گروه کنترل، 0.01=P). با توجه به تاثیر مثبت مکیدن پستانک بر وزن گیری نوزادان نارس، استفاده از این روش در طی گاواژ نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: مکیدن غیر تغذیه ای، وزن گیری، نوزاد نارس -
صفحه 159
بر اساس تحقیقات متعدد استفاده از کمربند ایمنی، میزان مرگ و میر در حوادث را کاهش می دهد، اما در مورد میزان استفاده از کمربند ایمنی و عوامل مرتبط با آن در ایران تاکنون مطالعه ای انجام نشده است. در مطالعه حاضر میزان استفاده از کمربند ایمنی در بین رانندگان وسایل نقلیه سبک کرمان مطالعه شده است.
این مطالعه از نوع مقطعی تحلیلی است که در پاییز 88 در 9 مکان از خیابان های کرمان شامل سه گروه از خیابان های اصلی مرکز شهر، خیابان های اصلی حاشیه شهر و بزرگراه ها، که نماینده خوبی از تمام شهر بودند، در دو نوبت صبح و عصر انجام گرفت. در این مطالعه کلیه رانندگان عبوری از یک طرف خیابان توسط دو مشاهده گر مورد بررسی قرار گرفتند.
از بین 10309 راننده که مورد غربالگری قرار گرفتند، تعداد 5483 نفر (19/53 درصد) از کمربند ایمنی استفاده می کردند. زنان به صورت معنی دار بیشتر از مردان از کمربند ایمنی استفاده می کردند (0.001>P). میزان استفاده در گروه های مختلف سنی اختلاف معنی دار نداشت (0.138=P). میزان استفاده در خیابان های اصلی مرکز شهر بالاتر (0.001>P) و در ساعات صبح هم بیشتر از بعد از ظهر بود (0.001>P).
مقایسه این مطالعه با آمارهای مشابه در کشورهای پیشرفته نشان می دهد که با وجود قانون اجباری شدن استفاده از کمربند ایمنی میزان استفاده از آن در کرمان (به عنوان نمونه ای از وضعیت ایران) پایین است که علاوه بر اعمال شدیدتر قانون، باید از طریق فرهنگ سازی و آموزش دسته جمعی میزان استفاده از کمربند ایمنی را بالا برد.کلیدواژگان: کمربند ایمنی، رانندگان، کرمان -
صفحه 167این مطالعه مقطعی به بررسی ویژگی های روان سنجی ابزار سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت -HPLP II در بین نوجوانان 500 نمونه دانش آموز دختر دبیرستانی (پایه 9 الی 11) اجرا شد. پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و آزمون مجدد بررسی شد. اعتبار ملاکی (همزمان) با همبستگی پیرسون بین HPLP II، کیفیت زندگی (SF-12)، خودکارآمدی و متغیرهای جمعیت شناسی برآورد شد. روایی سازه ای ابزار توسط تحلیل عامل تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.18 و نرم افزار LISREL8.8 تحلیل شدند. شاخص محتوایی روایی محتوای (CVI) ابزار HPLP II برای کل ابزار 84/0 و برای چهار خرده مقیاس HR، PA، N و SM بترتیب 0/80، 0/86، 0/83 و 0/88 بدست آمد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر الگوی ساختاری 4 عاملی، برازش مناسبی بهمراه داشت (0/066=RMSE و 99/0= NFIو 99/0=CFI و 0/420= Pو 2=df و 6/34= χ2) تمام گویه ها بار عاملی متوسط به بالای بیش از 0/4 را بر روی چهار عامل: تغذیه، مسولیت در قبال سلامتی، فعالیت جسمانی و کنترل استرس نشان دادند. ضریب همبستگی بین HPLP II و چهار خرده مقیاس در حد قابل قبول بود (07>P). ابزار HPLP II از همسانی درونی مناسبی (α=0/86) برخوردار بود. دامنه ضرایب آلفا کرونباخ حیطه های مختلف ابزار مزبور بین 0/70 تا 0/77 بود. بین ابزار HPLP II، نمرات ابعاد کیفیت زندگی (SF-12) خودکارآمدی و متغیرهای دموگرافیک جمعیت تحت بررسی روابط معنی دار وجود داشت. در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که ابزار HPLP II برای اندازه گیری سبک زندگی سلامت نوجوانان ایرانی مناسب است. مدیران مدارس، و متخصصان نظام سلامت می توانند از این مطالعه جهت طراحی دستورالعمل هایی برای ایجاد محیط سالم و توسعه برنامه های آموزش سلامت محور استفاده وافری ببرند.
کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سبک زندگی، روانسنجی، نوجوانان -
همبسته های روانشناختی وزن بدن: آیا از روی ویژگی های روانشناختی می توان لاغری و چاقی را پیش بینی کرد؟صفحه 177تحقیقات نشان می دهند که بین سلامت روانی و مشکلات جسمانی ارتباط وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط ویژگی های روانشناختی با لاغری و چاقی به اجرا در آمده است.
برای این مطالعه همبستگی، نمونه ای با حجم 90 نفر از جامعه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی به صورت تصادفی انتخاب شد. برای اندازه گیری سلامت روان از پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ و برای تعیین چاقی یا لاغری نیز از نمایه ی توده ی بدنی استفاده شد. داده های به دست آمده به کمک تحلیل ممیز (Discriminate analysis) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج نشان داد میزان افسردگی، اختلال عملکرد اجتماعی (Social Dysfunction) و شکایات جسمانی در افراد لاغر بیشتر از افراد چاق و افراد با وزن طبیعی است، اما میزان اضطراب در افراد چاق بیشتر از افراد لاغر و بهنجار است. به این ترتیب با در دست داشتن میزان افسردگی، اضطراب، اختلال عملکرد اجتماعی و شکایات جسمانی، به خوبی می توان چاق یا لاغر بودن یک فرد را پیش بینی کرد.
به تمامی متخصصان مرتبط با لاغری و چاقی پیشنهاد می شود در کنار علل زیست شناختی، علل روانشناختی لاغری و چاقی را جدی گرفته و برای کمک به این افراد، مداخلات روانشناختی را نیز مورد توجه قرار دهند.
کلیدواژگان: سلامت روان، لاغری، چاقی -
صفحه 183ارتباط روابط اجتماعی با سلامت جسمی و روانی افراد، به طور روز افزونی مورد تاکید پژوهشگران قرار گرفته است. از سوی دیگر، روابط اجتماعی به عنوان بخشی از سلامت اجتماعی افراد، خود تحت تاثیر شرایط اجتماعی قرار دارد.
این مطالعه با در نظر داشتن هر دو گزاره ی فوق در پی شناخت ارزیابی مردم از روابط اجتماعی آنها و ارتباط آن با سلامت افراد است. مطالعه از نوع مقطعی بوده و جمعیت آن 27883 نفر از جمعیت 18 تا 65 سال کشور بود. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه 20 سوالی بود که با استفاده از نظر متخصصان و پرسشنامه های بین المللی تهیه شده و سپس روایی صوری و محتوایی و پایایی آن بررسی و تایید شد. ارتباط میان روابط اجتماعی و سلامت با آزمون رگرسیون لجستیک بررسی شد. نتایج نشان داد که اکثر شرکت کنندگان روابط اجتماعی خود را «خوب» و «خیلی خوب» توصیف کرده و جنسیت، اشتغال و درآمد افراد با ارزیابی آنها از سلامت خود ارتباط معنادار داشت. همچنین نشان داده شد که ارزیابی منفی افراد از سلامت خود، ارزیابی منفی از روابط اجتماعی شان را تا 58/6 برابر افزایش می دهد. از سوی دیگر مشخص گردید، ارزیابی «خیلی بد» و «بد» مردم از روابط اجتماعی شان نیز به ترتیب ارزیابی منفی از سلامت را 5.6 و 7.3 برابر افزایش می دهد.
روابط اجتماعی از یک سو تحت تاثیر عوامل اجتماعی چون درآمد، جنسیت و اشتغال افراد قرار داشته و از سوی دیگر بر سلامت آنها تاثیر می گذارد. روابط اجتماعی را میتوان متغیری واسط میان شرایط اجتماعی و سلامت افراد در نظر گرفت که کمیت و کیفیت آن بر میزان تاثیرگذاری شرایط اجتماعی بر سلامت افراد نقش ایفا می کند.
کلیدواژگان: ایران، روابط اجتماعی، ارزیابی از سلامت، سلامت اجتماعی -
صفحه 195زمان انتظار بیماران سرپایی، یکی از عوامل موثر بر رضایت بیماران به شمار می رود. کاهش زمان انتظار بیماران می تواند منجر به کاهش هزینه ها و بهبود کارایی نظام ارائه خدمات شود. تحلیل مسیر حرکت بیمار، یکی از رویکردهای بررسی و ارتقای فرآیندهای ارائه خدمت به بیماران است. در این مطالعه تلاش گردید زمان انتظار بیماران مراجعه کننده به بخش رادیولوژی و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گیرد.
این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی بیماران سرپایی مراجعه کننده به بخش رادیولوژی بیمارستان هاشمی نژاد تهران در شیفت صبح انجام گرفته است. حجم نمونه مورد مطالعه 303 نفرمحاسبه گردید که به روش نمونه گیری آسان جمع آوری گردیدند. برای جمع آوری اطلاعات از روش های مشاهده، زمان سنجی و کارسنجی استفاده شد. ورود و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.
بر اساس اطلاعات به دست آمده از مطالعه، میانگین (انحراف معیار) زمان انتظار بیماران جهت تصویر برداری ساده 10.87 دقیقه (10.86) و میانگین (انحراف معیار) زمان انتظار برای تصویربرداری تخصصی 62.00 دقیقه (53.49) محاسبه گردید. تحلیل یافته های این پژوهش نشان داد نوع خدمت درخواستی و تعداد دفعات مراجعه به اتاق تصویربرداری، از جمله مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر زمان انتظار در بخش رادیولوژی هستند. از سوی دیگر زمان ورود بیماران به نظام با زمان انتظار برای تصویربرداری ساده، همبستگی مستقیم و با زمان انتظار برای تصویربرداری تخصصی، همبستگی معکوس دارد (P=0.001).
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد بررسی رفتار نظام، نقش موثری در شناسایی گلوگاه های نظام و طراحی الگوی مدیریت زمان انتظار بیماران خواهد داشت.
کلیدواژگان: بیمار سرپایی، تحلیل مسیر حرکت بیمار، زمان انتظار، خدمات رادیولوژی -
صفحه 205موضوع کنترل افرایش جمعیت گربه های خیابانی، سال های مدیدی است که در کشورهای جهان مطرح است. اهداف مطالعه حاضر عبارت از شناسایی تجارب کشورهای دیگر، شناسایی اکوسیستم جانوری شهری (رابطه جمعیت موش ها و گربه های خیابانی)، شناخت نقش گربه ها در ایجاد آلودگی های محیطی و همچنین شناخت باورهای اجتماعی در خصوص این حیوانات بوده است.
نوع این مطالعه، مروری و مقطعی بوده است. مکان مطالعه مقطعی، شهر تهران بوده و جمعیت هدف بالای 18 سال شهر تهران به صورت نمونه گیری خوشه ایوارد مطالعه شدند. نتایج مطالعه مروری به تفصیل در مقاله ارائه شده است. در مطالعه مقطعی 9836 نفر در شهر تهران (50.1 درصد زن و 49.9 درصد مرد) با میانگین سنی (انحراف معیار) 37.6 سال (15.1) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مربوط به اکوسیستم جانوری شهری نشان داد اغلب جمعیت تحت مطالعه (49 درصد) معتقد بودند جمعیت گربه های محل زندگی آنها تغییر نکرده است. نتایج آزمون پیرسون نشان داد که روند تغییر تعداد موش ها با روند تغییر تعداد گربه های همان محل، دارای همبستگی مستقیم و مثبت است. به بیان دیگر روند کاهش جمعیت موش ها با روند کاهش جمعیت گربه ها همراه بوده است و برعکس (P<0.001). نتایج نشان دادند تعداد گربه ها و موش ها در محل هایی که دارای سطل های مناسب زباله، معابر روشن و فضای سبز بوده و نزدیک میادین فروش میوه و تره بار قرار دارند و نیز در محل هایی که ساخت و ساز شهری به موقع انجام می شود، کمتر است (0.001>P). نتایج مربوط به نقش گربه ها در ایجاد آلودگی های محیطی نشان دادند مهم ترین علت پخش زباله و ایجاد آلودگی در شهر، خود مردم (46.5 درصد) هستند. نتایج مربوط به زمینه های اجتماعی درباره جمعیت گربه های شهری نشان دادند اغلب شهروندان (71.3 درصد) به میزان «خیلی زیاد» و «زیاد» اعتقاد داشتند گربه های شهر آنها حق زندگی دارند.
بطور کلی می توان نتیجه گیری کرد که جمعیت گربه های خیابانی در شهر تهران به عنوان یکی از کنترل کننده های جمعیت موش ها در شهر محسوب می شود. تغییر در شرایط زیست محیطی جمعیت موش ها نیز می تواند به طور غیرمستقیم بر کنترل جمعیت گربه ها موثر باشد. در این راستا آموزش مردم جهت رعایت نظافت و همچنین ارتقای کیفیت خدمات شهری، می تواند نقش گربه ها را در ایجاد آلودگی های محیطی به حداقل برساند. بنابراین یکی از مهم ترین راهکارهای مدیریت شهری برای کنترل جمعیت حیوانات خیابانی آن است که شهر، به عنوان یک سیستم اکولوژیکی مورد بررسی قرار بگیرد. اقدامات مربوط به کنترل جمعیت گربه های خیابانی باید با استناد به شواهد علمی و رعایت اصول اخلاقی بوده و کمترین تلاطم را در اکوسیستم شهری ایجاد کند.
کلیدواژگان: سلامت مردم، گربه های خیابانی، جوندگان، اکوسیستم شهری
-
Page 135ObjectiveStudies have shown that environment has a meaningful effect on quality of life in patients with type 2 diabetes. One of the important environmental factors is place of living. This study conducted to estimates health related quality of life of diabetic patients based on their place of living.MethodsThis study was a secondary data analysis. We used data from a national cross sectional study conducted in 2006 using random cluster sampling. Data were collected by face to face interviews using a structured questionnaire. We analyzed s data on health related quality of life (HRQoL) by gender and patient’s residency. Mean values of HRQoL were calculated for each province and then compared with other provinces by statistical tests including ANOVA and distance based classifying methods.ResultsComparison of mean values showed that HRQoL were highest in the Qom، Semnan and Gilan، and were lowest in Kerman، Yazd and Ardabil، respectively. HRQoL was significantly differed between provinces at 0. 05 levels.ConclusionThe findings confirm the meaningful differences in HRQoL among diabetic patients living in different provinces. It remains to investigate about such observations. This might help to implement a better care for this population living in different places.Keywords: Type II diabetes, Health related quality of life, Iran
-
Page 143ObjectiveTo assess nutritional status in an elderly population living in nursing homes.MethodThis was a cross- sectional study of 199 elderly people 60 years old or above living in nursing homes in Arak، Iran. Data on nutrition was collected using the Mini Nutritional Assessment (MNA).ResultsThe findings showed that 19. 6% of elderly were suffering from malnutrition، 53. 3% were at risk of malnutrition، and in 27. 1% nutritional status was satisfactory. Of those suffering from malnutrition 77. 2% reported 1 to 3 chronic diseases or physical impairments. There were significant associations between nutrition and some health conditions (P<0. 001).ConclusionThe findings suggest that elderly people living in nursing home should be cared for their nutritional status.Keywords: nutrition, nursing, chronic disease, geriatric depression scale
-
Page 151ObjectiveThe role of non-nutritive sucking during gavage as a nutritional intervention is well established in feeding performance and feeding skills in preterm infants. However، conflicting results on the impact of this intervention on weight gain has been reported in the infants.MethodIn a double blind clinical trial، 64 preterm infants، who hospitalized in a neonatal intensive care unit (NICU)، were randomized into intervention or control group (32 infants in each group). Mothers in experimental group provided oral stimulation by pacifier during the first ten minutes of tube feeding، three times a day. Infants in control group received standard routine care. To eliminate the potentially confounding effect of maternal presence، mothers in control group were present during the gavage feeding. Infant weight without clothing was measured daily by a trained person before the morning feeding in two groups and then weigh gain were compared.ResultsDespite the same caloric intake by two groups، infants in pacifier sucking group had greater daily weight gain (10. 9 vs. 3. 2 g، P=0. 01).ConclusionWith regards to positive effect of pacifier sucking، the application of this intervention is recommended for neonates admitted to NICU. nutritive sucking on weight gaining of preterm infants hospitalized in neonatal intensive care unitKeywords: Non, nutritive sucking, weight gain, preterm infant
-
Page 159Objective
To estimate the rate of safety belt use and its related factors among the car drivers of Kerman، Iran.
MethodsThis was a cross-sectional study carried out in Kerman، Iran. Data were collected by observation and were recorded by two researchers in terms of safety belt use.
ResultsIn all 10،309 drivers were screened. Of these، 5483 derivers (53. 19%) used their safety belt. Safety belts were significantly used by women more than men (P<0. 001). There was no significant difference between different age groups (p=0. 138). The use of safety belts was significantly higher in the city center (P<0. 001) and higher in the morning hours compared to the afternoon (P<0. 001).
ConclusionAlthough safety belt use is compulsory by law، the rate of safety belt use is still low in Kerman، Iran. In order to increase the rate of safety belt use tougher regulations and intense public education is suggested.
Keywords: Safety belt, Car drivers, Kerman -
Page 167ObjectiveHealth-promoting behaviors of individuals are important determinants of health status. The objective of this study was to examine the psychometric properties of the Iranian version of health-promoting lifestyle profile II (HPLP II) among adolescent girls.MethodsPender''s Health Promotion Model was the theoretical framework for this cross-sectional study of a sample of 500 high school girls (grade9-11)، in Kashan، Iran. The HPLP II reliability was estimated using the Cronbach''s alpha coefficient and test-retest. Concurrent validity was estimated by performing Pearson’s correlation between the HPLP II، and the 12-item Short Form Health Survey (SF-12)، perceived self-efficacy. In addition confirmatory factor analysis (CFA) was performed in order to evaluate construct validity. The data were analyzed using SPSS v. 18 and LISREL8. 8 programs.ResultsThe Cronbach’s α coefficient was 0. 86 for the instrument and for subscales ranged from 0. 70 to 0. 77. The correlation between the HPLP II and the SF-12 and perceived self-efficacy were significant as expected. The confirmatory factor analysis yielded a good estimate of fit (χ2=6. 34، df =2، P = 0. 420،NFI = 0. 99، CFI = 0. 99، RMSEA = 0. 066).ConclusionThe psychometric properties of Iranian version of HPLP II showed satisfactory results and now it can be used in studies of health promotion among young adolescents.Keywords: Quality of life, Lifestyle, Psychometric, Adolescents
-
Page 177ObjectiveThis study aimed to examine the association between psychological characteristics with impotence and obesity.MethodsFor this post-event study، a sample of 90 students was randomly selected from Mohaghegh Ardabili university. Goldberg mental health questionnaire was used to to measure mental health. Also weight and hight were measured to calculate body mass index (BMI). Accordingly individuals were categorized into theree groups: thin، normal and obese. The data were analyzed with discriminate analysis technique to achieve the study objective.ResultsThe results showed that depression، social dysfunction، and body complain were higher in thin than obese and normal individuals. However، the anxiety was higher in obese than thin and normal individuals.ConclusionThe findings suggest that depression; anxiety، social dysfunction and somatization could predict fatness or thinness.Keywords: Mental health, Impotence, Obesity
-
Page 183ObjectiveTo assess social relationships status oamong Iranians and find out its association with their health condition.MethodsIt was a cross-sectional study of a sample of 27،883 general population of Iran aged 18 to 65 years. Social relationships were measured using a single item rated on a 5-point Lkert scale. Self-reported health also was measured by a similar question. Logistic regression analysis was performed to analyze the data.ResultsMost participants indicated that they had good and very good social relationships. Gender، employment status، and income had significant association with social relationships. Negative assessment of health increased the risk of low social relationships up to 6. 58 times and similarly negative assessment of very poor or poor social relationships increased the risk of lower health status up to 5. 6 to 7. 3 times respectively.ConclusionThe findings suggest that social relationships are associated with social factors such as income، gender and employment. Also social relationship has significant effect on public’s health. Perhaps social relationships could be considered as a mediatory factor between social condition and health.Keywords: Health assessment, Iran, Social Health, Social Relationship
-
Page 195ObjectiveTo analyze outpatient flow in a radiology department to estimate outpatients waiting time for radiology services.MethodsThis was a cross sectional study with the target population of all patients attending the radiology department of Shahid Hashemi Nejad Hospital in Tehran.ResultIn all data for 303 patients were analyzed. The average waiting time for entering plain X-ray room was 10. 87 minutes (SD=10. 86) and the average waiting time for entering special X-ray room was 62. 00 minutes (SD=53. 49). The most important factors for waiting time in radiology department were the type of service، and muliple entering. Analyzing the correlation of outpatient waiting time and their entrance showed a positive correlation with waiting time for plain X-ray services and a negative correlation with waiting time for special X-ray services (P=0. 001).ConclusionThe findings suggest that assessing wating time might help to schedule outpatient and appointment system more effectively.Keywords: Outpatient, Patient Flow Analysis, Waiting time, Radiology Services
-
Page 205ObjectiveThe control of feral cat overpopulation is an important problem in many countries. The objectives of present study were to identify experiences of other countries، to identify urban ecosystem on animals (mice and feral cats)، to understand the role of cats in environmental pollution and to study people believes about feral cats.MethodsThiswas a rapid review of the literature and a cross-sectional case study. The target group of the cross-sectional study consisted of the general population aged 18 and over living in Tehran، Iran. The sample was recruited through cluster sampling.ResultsThe details of review are presented in the article. Overall 9836 individuals (50. 1% women and 49. 9% men) participated in the study. The mean age of participants was 37. 6 years (SD 15. 1). The related results of the ecosystem study showed that most people (49%) stated that population of cats have not changed in their residential area. The results of Pearson analysis showed that there were direct and positive correlation between populations of feral cats and population of mice in Tehran. The decline in population of mice was associated with decline of feral cat population and، vice versa (r= 0. 206) (P>0. 001). The results also showed that the number of cats and mice decreased with existing suitable pickup of garbage، adequate street lighting services، existing gardening areas، near markets of fruits and vegetables and in urban areas with no building construction (P>0. 001). Furthermore the results showed that the people by own are the most important cause of environmental pollution in the city with spreading garbage (46. 5%). Most people (71. 3%) believed that the feral cats have «very much» and «much» right to live in their city.ConclusionThe population of feral cats in Tehran is one of the important factors for controlling the mice population. Interventions in environmental conditions of mice population are indirectly effective to control the cats population. Public education of environmental cleanliness and improving quality of urban services has the main influences to minimize the role of feral cats in environmental pollution. It seems that feral cat overpopulation control should focus on followings: (a) in cities like Tehran، the elimination of feral cat colonies is not recommended because of mice overpopulation and the role of feral cats in urban animal ecosystem. The most human and scientific activities in the urban areas witch face to cat overpopulation are Trap-Neuter-Return (TNR) and Trap and Relocate (TR) to low population areas; (b) public education in order to minimize zoonotic disease transmission، (c) pet ownership education to prevent abandonment and importance of early sterilization and keeping cats indoors; (d) improvement the urban services like mice control program; (d) encourage to establish non-governmental groups and organizations، under the supervision of the related governmental agencies for attracting human and financial resources. Overall، one of the most important approaches for improving urban management of animal population is considering city as an ecological system. Therefore، the intervention relating to control of feral cat population should be based on scientific evidence and ethical principles.Keywords: People's health, Feral cats, Rodents, Urban ecosystem